DROP SHOT POWER 1.0

€230,00 €172,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)
Levertijd: 1-2 dagen

De Drop Shot Power 1.0 is een model uit de “Pro Power” lijn van Drop Shot. Deze lijn van maximale kracht is aanbevolen voor spelers die extra hulp nodig hebben om een geweldig schot te krijgen.
Men combineert twee materialen die volgende technische kenmerken bieden, INNEGRA weefsel van grote lichtheid en grote elasticiteit, gecombineerd met de Technology ENERGY PRO, een kern van EVA van gesloten cellen van 45 mm x 45 mm x 38 mm, in de sweetspot van het blad, die 3 keer zo elastisch is en de elasticiteit niet verandert in warm of koud weer, waardoor een optimale prestatie in elk klimaat wordt gegarandeerd.

Met zijn ronde vorm licht de balans dicht bij het handvat. Dat geeft het racket een comfortabel gevoel in de hand.
De ronde vorm zorgt tevens voor een grotere sweetspot. De sweetspot is van bijzonder belang voor een succesvol spel met het padel racket.
(De sweetspot is het gebied binnen het frame waar een speler de bal met de grootste versnelling en nauwkeurigheid raakt.) De vibratie van het frame is hier het laagst. Daarom wordt dit gebied ook wel het ideale contactpunt genoemd. Afhankelijk van de vorm van het frame verandert de grootte en de positie van de sweetspot.

Drop Shot gebruikt EVA FOAM in al zijn padel rackets. EVA (ethyl vinyl acetate) is geen plastic of rubber maar een synthetisch schuim wat een rubberachtig effect geeft. EVA is opgebouwd uit duizenden luchtbelletjes en dat maakt verderlicht, flexibel en schokabsorberend.
Er wordt bij Drop Shot een onderscheid gemaakt tussen EVA Soft, EVA Tech en EVA Pro.

Bij het “Power 1.0” model is EVA Soft gebruikt en heeft als eigenschap dat het zeer elastisch is en licht in gewicht, dit zorgt voor meer power en een grotere sweetspot wat op zijn beurt zorgt voor meer comfort.

Het frame is vervaardigd van dubbele buisvormige carbonweefsels die voor-geïmpregneerd zijn met harsen van maximale duurzaamheid, waardoor ze homogeen zijn op alle vlakken van het slagvlak en een grotere stijfheid hebben, zodat er geen energie verloren gaat door de vervorming van het frame.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen